Ruud utvist, men OB videre

OB måtte avslutte med ni mann etter at Espen Ruud og Anders Møller Christensen ble utvist, men slo likevel ut Motherwell i europaligakvalifiseringen.

SÅ RØDT: Espen Ruud. (Foto: CHRIS CLARK/Ap)
SÅ RØDT: Espen Ruud. (Foto: CHRIS CLARK/Ap)

Aalesunds skotske overmenn kom til kort i begge kampene mot den danske superligaklubben. Peter Utaka ble matchvinner i første omgang da OB vant returkampen på bortebane 1-0.

Fynboerne hadde 2-1-seier å gå på etter hjemmekampen og går til mesterligaen med to måls margin, men det ble hett det siste kvarteret.

OBs ledelse var noe flatterende, for det var Motherwell som presset og skapte sjanser det meste av kampen. Da Ruud pådro seg sitt annet gule kort og ble sendt av banen i det 75. minutt, ble presset til stormløp.

Nick Blackman misbrukte en kjempesjanse alene med keeper Roy Carroll og i det 85. minutt ble Møller Christensen utvist da han lagde straffespark. Jamie Murphy traff stolpen fra 11-meteren, og Carroll tok returen.

- Vi visste at det ville bli vanskelig, og vi var under hardt press i store deler av kampen. Mot slutten var det helt vilt, sa OB-kaptein Chris Sørensen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2