HJEM: Casper Ruud returnerer til Norge før planlagt tid. Nå er sesongen over for tennisstjernen. Foto: Jil Yngland
HJEM: Casper Ruud returnerer til Norge før planlagt tid. Nå er sesongen over for tennisstjernen. Foto: Jil Yngland

Ruud må to uker i karantene før storturnering – må feire jul i Australia

Casper Ruud har spilt sin siste singelkamp for sesongen. Nå rettes fokus mot neste storturnering.

Casper Ruud dropper den planlagte turneringen i Sofia neste uke. Etter double-turneringen i Paris setter han og faren Christian Ruud seg på flyet hjem til Norge.

Det bekrefter far og trener Christian Ruud til NTB.

Til TV 2 utdyper treneren valget.

– Det har vært mye som har skjedde etter at tennisen åpnet opp igjen. Casper har spilt mye kamper.

Han forteller også at koronaviruset sørger for en spesiell oppladning til Australian Open som starter 18. januar.

– Vi reiser til Australia 12. desember. Vi er nødt til å være to uker i karantene før vi får komme i gang, sier Christian Ruud til TV 2.

En strålende sesong

Etter å ha røket ut i første runde i sine tre siste turneringer velger altså tennisstjernen å avslutte sesongen. En sesong som har inneholdt langt flere oppturer enn nedturer.

– Vi sitter igjen med veldig mange oppturer etter denne sesongen. Han har to finaler og en ATP-tittel. Jeg klarte selv å nå én finale, så han er langt foran meg og andre nordmenn. Han vant sin første tittel i Buenos Aires, så fulgte han opp med finale i Santiago. Det var en veldig god tur til Sør-Amerika, så ble det dessverre stopp for alt. Casper var i en veldig god flyt da koronaviruset stengte alt ned, sier Christian Ruud.

Da ATP oppdaterte rangeringssystemet over verdens tennisspillere 6. januar i år var Ruud rangert som nummer 53 i verden. Nå er han nummer 27.

– Etter at det åpnet opp igjen kom han til tredje runde av US Open, noe som også var en ny milepæl. Så kommer han seg til semifinalen i ATP-1000-turneringen i Roma, noe jeg vil si er enda bedre enn å vinne en ATP-250-turnering, sier pappa Ruud til TV 2.

I semifinalen i Roma fikk Ruud prøve seg mot verdensener Novak Djokovic. Kun uker senere tok han seg til en ny semifinale, denne gangen i ATP-500-turneringen i Hamburg.

Så var det storturneringen Roland Garros som ventet. Der møtte han Dominic Thiem, som er rangert som nummer tre i verden, og røk ut i 32-delsfinalen.

– Han kjemper seg til tredje runde og møter Thiem. Han var nok litt sliten etter Roma og Hamburg, men fikk vist at han på det tidspunktet var blant de beste grusspillerne.

Fornøyd tross tap i første kamp

Så ble det tap i første kamp av turneringer i Sardinia, Wien og Paris.

– Jeg synes likevel vi er på riktig spor. Jeg er fornøyd med at Casper ypper seg mot to veldig gode innendørsspillere. Man vil jo selvsagt alltid vinne, men jeg er egentlig ganske fornøyd, sier far og trener Christian Ruud til TV 2.

Både turneringen i Wien og Paris foregikk på hardcourt-baner innendørs. Noe som sørger for at ballen spretter annerledes.

– Han er ikke topp 30 innendørs, han har et høyere nivå på grus. Jeg er totalt sett fornøyd med utviklingen på innendørsbaner, og føler at han blir mellom fem og ti prosent bedre for hver sesong, sier han.

Fortsetter samarbeidet med Rafael Nadal

Casper Ruud har nå vært en del av Rafael Nadals akademi i litt over to år. Et samarbeid faren ikke ville vært foruten.

– Vi er veldig fornøyde. Det har blitt litt mindre treninger sammen i år, grunnet koronaviruset. Vi valgte å bli i Norge i sommer, ettersom situasjonen i Spania var litt mer alvorlig enn hjemme.

Treningsanlegget ligger på Mallorca og Ruud får der muligheten til å trene sammen med Nadals trenere, og innimellom også med Rafael selv. Samarbeidet fortsetter også gjennom neste sesong.

– Casper og Rafa har blitt veldig godt kjent, og Casper lærer av ham. Han sier selv at han blir inspirert av tipsene og rådene som Rafa kommer med. Det har vært gull for oss å lære fra både Rafa og Toni (Rafael Nadals mangeårige trener).