Russisk skicrosskjører brakk ryggen

Den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ble operert i seks og en halv time etter at hun brakk ryggen under trening i OL-bakken lørdag.

Tilstanden etter operasjonen betegnes som stabil, men alvorlig. Legene sier at det er for tidlig å komme med en prognose.

23-åringen falt på det tredje hoppet i den 1200 meter lange skicrossløypa. Hun ble i all hast brakt til sykehus, der legene undersøkte henne og umiddelbart besluttet å operere.

– Den første diagnosen var et luksasjonsbrudd i den 12. ryggvirvelen, og diagnosen ble bekreftet under operasjonen, meldte Russlands fristilforbund i en uttalelse. Luksasjonsbrudd betyr at virvlene er forskjøvet i forhold til hverandre.

– Operasjonen varte i seks og en halv time, og legene gjorde alt de kunne. Den ødelagte delen av virvelen ble reparert og metallimplantat satt inn. Tilstanden er stabil, men alvorlig. Hun er ved bevissthet.

I uttalelsen står det at ingen prognose kan gis før om tre-fire dager. Ved slike brudd er det stor fare for ryggmargsskader. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2