Sochi, (Foto: Dmitry Lovetsky/Ap)
Sochi, (Foto: Dmitry Lovetsky/Ap)

Russerne øker sikkerhetsnivået for Sotsji-OL

Russerne legger ikke skjul på bekymring etter Boston-bombene mandag.

Derfor øker de sikkerhetsnivået for Sotsji-OL ytterligere fra 1. juni.

Tre mennesker ble drept og vel 170 ble skadd etter at to bomber gikk av i målområdet i Boston maraton mandag.

Russerne har fulgt nøye med på hendelsen, og de har allerede tatt grep.

«Fra 1. juni i år vil vi øke sikkerhetsnivået i Sotsji-området ytterligere», heter det i en presseuttalelse fra det russiske innenriksdepartementet. Samtidig blir det slått fast at sikkerhetsnivået allerede er svært høyt, og at sikkerheten til de OL-gjestene som kommer til Sotsji har den aller høyeste prioritet.

Sportsminister Vitalij Mutko sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at det er all grunn til å være ekstra skjerpet i forbindelse med sikkerheten rundt store idrettsarrangement, som får verdens øyne rettet mot seg. Han sier at det er erfaringer man kan trekke etter det meningsløse bombeangrepet i Boston.

– Dette er en alvorlig alarmklokke for oss russere. Vi skal jo i nær framtid arrangere flere store idrettsarrangementer. Det starter med VM i friidrett allerede i sommer, deretter er det OL i Sotsji, og i 2018 skal vi ha ansvaret for fotball-VM. Det gjør at vi høyner sikkerhetsnivå kraftig, sier Mutko.

Dette er en alvorlig alarmklokke for oss russere.

Friidretts-VM i den russiske hovedstaden i august blir generalprøven og den store testen på det russiske sikkerhetsnivå. Russerne får besøk av en rekke store verdensstjerner og svært mange tilreisende. VM i friidrett er også et arrangement med verdens øyne rettet mot seg.

Det er russerne klar over. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2