Rosberg i kontroversiell pole

Mercedes-stallen bare fortsetter å vise muskler i formel 1. Nico Rosberg slo lørdag lagkamerat Lewis Hamilton på kontroversielt vis i kvalifiseringen til Monacos Grand Prix.

POLE POSITION: Nico Rosberg sikret seg best startsport, men det var ikke uten kontrovers.  AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
POLE POSITION: Nico Rosberg sikret seg best startsport, men det var ikke uten kontrovers. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

På sisterunden mistet tyskeren kontrollen på sin Mercedes. Dermed valgte arrangøren å veive et gult flagg, et signal som satte ned tempoet i feltet bak Rosberg.

Det ødela Hamiltons forsøk på å skaffe seg en bedre rundetid og stjele beste startsport fra Rosberg. Etter kvalifiseringen var Hamilton tydelig irritert. Engelskmannen har aldri vært i pole position i Monaco.

For Rosberg var det hans annen pole for året. Sammen med Hamilton har han sørget for at Mercedes har vunnet alle kvalifiseringer og alle VM-løp så langt denne sesongen.

Rosberg vant VM-åpningen i Australia, mens Hamilton står med fire strake seirer før søndagens formel 1-klassiker i Monaco.

Australske Daniel Ricciardo ble nummer tre i lørdagens kvalifisering. Han får søndag følge av Red Bull-kollega og regjerende mester Sebastian Vettel i andre rekke. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2