Rooney matchvinner da United økte ledelsen

Manchester United fikk den nødvendige scoringen og økte avstanden på tabelltoppen i Premier League med 1-0 over Fulham lørdag kveld.

Wayne Rooney plukket ballen i bakrommet etter en langpasning av Jonny Evans i det 79. minuttet. Alene med Mark Schwarzer satte han ballen iskaldt inn i lengste hjørne og ordnet tre poeng for gjestene på Craven Cottage.

Det kunne virke noe strengt mot et Fulham-lag som i store deler av kampen var fullt på høyde med Rooney & co. Samtidig hadde United to tverrligger-treff i første omgang, blant annet via hodet til Norges landslagskaptein Brede Hangeland.

Hangeland ble for øvrig igjen i garderoben etter første omgang og overlot kapteinsbindet til John Arne Riise, som igjen fikk tillit fra start for vertene. Det er ikke bekreftet hva som plaget Hangeland, men de første rapportene fra London antydet en akillesskade.

Like før pause skjedde kampens snodigste hendelse da flomlyset gikk på stadion. Spillerne ruslet i garderoben for en kort periode, men da kampen kom i gang igjen kunne den gjennomføres uten problemer.

United hadde de største sjansene etter hvilen og sikret til slutt seieren gjennom Rooneys fulltreffer. Det betyr at laget har samlet 62 poeng på 25 kamper, 10 flere enn Manchester City, som møter Liverpool på hjemmebane søndag. (©NTB)