Roger Federer legger opp: – Et utrolig eventyr

En av de aller største i tennissporten bekrefter at han gir seg.

Se reaksjoner etter nyheten i videovinduet øverst!

Det skriver sveitseren selv på mikrobloggtjenesten Twitter.

– De siste 24 årene har vært et utrolig eventyr. Noen ganger føles som det gikk forbi på 24 timer, så har det også vært så dypt magisk at det føles som at jeg har levd et helt liv allerede, skriver 41-åringen.

– Som mange av dere vet, de siste tre årene har gitt meg utfordringer i form av skader og operasjoner. Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake i konkurranseform. Men jeg vet også min kropps kapasitet og grenser, heter det i uttalelsen fra Federer.

Sveitseren ble tennisproff i 1998. Men har i senere tid slitt med skader som har holdt han ute av spill. Ifølge ATP sine hjemmesider var forrige gang Federer spilte en tellende kamp, i Wimbledon-turneringen for over ett år siden.

– Og beskjeden fra den siste tiden har vært klar: Jeg er 41 år gammel. Jeg har spilt mer enn 1500 kamper over 24 år, skriver Federer som har spilt inn over 1,3 milliarder kroner i løpet av sin aktive karriere, og vunnet vanvittige 20 Grand Slam-triumfer.

Ruud: – En mann med mye aura

Casper Ruud uttalte dette om tennislegenden i et TV 2-intervju onsdag, før avskjeden ble bekreftet.

– Det er ekstremt trist. Man må akseptere det skjer en dag, men jeg håper det ikke skjer helt enda, sa Ruud på spørsmål om at Laver Cup kunne bli Federers siste turnering.

– Han er en legende som har satt rekorder, men så har han hatt to råtasser som har jaget ham hele veien og har overgått Grand Slam-tellingen. For meg vil han være en av de mest legendariske noensinne. En mann med så mye aura rundt seg, så merker man han uansett om han sier noe eller ikke, sier Ruud.

Det norske tennisfenomenet, med en sylfersk andreplass fra US Open i bagasjen, møtte Federer i tredje runde Roland-Garros-turneringen for tre år siden.

Da kom Federer seirende ut av duellen.

Sveitseren avslutter karrieren med Laver Cup neste uke i London. Da spiller Casper Ruud og Roger Federer på lag.

STJERNEMØTE: Casper Ruud (t.h) møtte tennisikonet på den franske grusen i 2019. Foto: NTB
STJERNEMØTE: Casper Ruud (t.h) møtte tennisikonet på den franske grusen i 2019. Foto: NTB

– Tennis har behandlet meg mer generøst enn jeg noen gang kunne drømt om, skriver Federer.

Federer sin første Grand Slam-triumf kom på London-gresset i Wimbledon i 2003. Den siste kom i Australian Open femten år etter.

Til sammenligning har Rafael Nadal 22 Grand Slam-titler, mens Novak Djokovic står med 21.

Mer innhold fra TV 2