Rodgers krever slutt på Hillsborough-hets

Liverpool har vært gjennom en følelsesladet uke. Manager Brendan Rodgers håper rivaliserende supportere slutter å håne Hillsborough-ofrene.

En uavhengig rapport som ble publisert onsdag, kom med knusende kritikk av politiets arbeid etter den tragiske stadionulykken i Sheffield i 1989. Svikt i politiets rutiner omtales som hovedårsaken til at 96 personer ble klemt i hjel på Liverpool-supporternes tribuneseksjon under FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest.

Ifølge rapporten kunne mange vært reddet hvis de hadde fått nødvendig førstehjelp i tide. I tillegg kritiseres politiet for forsøk på å skjule sannheten om hva som skjedde.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sier han håper avsløringene i rapporten fører til at rivaliserende supportere ikke lenger vil hetse ofrene med sanger og tilrop.

– Jeg snakker som et menneske, og jeg liker aldri å høre noe slikt som handler om andre personers tragedier og dødsfall, uansett hvilken klubb det gjelder, sier Rodgers.

– Dessverre er det et mindretall av supportere som kanskje vil skuffe, men la oss håpe at vi alle kan gå videre og lære fra hele denne prosessen, legger Liverpool-manageren til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2