Riise frelste Norge på overtid

Etter noen turbulente dager ble John Arne Riise matchvinner på overtid da Norge vant 2-1 over Slovenia i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Han var iskald og knallet et straffespark i hjørnet.

Veien til VM i Brasil var i ferd med å bli stupbratt for det norske laget som var i ferd med å legge igjen to poeng til helt i starten av kvalifiseringen. Da Markus Henriksens kjempesjanse på overtid ble reddet av keeper Jan Oblak, virket håpet ute. Men 15 sekunder før tilleggstiden var ute, stormet innbytter Alexander Søderlund inn i feltet.

Han ble felt av Dejan Kelhar, som minutter tidligere var byttet inn for å hjelpe Slovenia å hale ut de siste minuttene. Dermed var det duket for Riise. Etter landslagsrekord i forrige kamp, twitterstorm og slakt i Norges største avis ble han Norges helt med kampens tredje siste spark (Slovenia rakk så vidt å ta avspark), og han jublet med hendene i hjerteform.

Norge kom under 0-1 for femte gang på rad, men greide å snu i grevens tid. Rune A. Jarstein gjorde som Espen Bugge Pettersen på Island en dårlig figur ved motstanderens ledermål, men som i Reykjavik må også flere utespillere ta sin del av skylden.

Norge reiste seg etter tilbakeslaget og utlignet da Markus Henriksen nikket inn en retur fra tverrliggeren. I annen omgang dominerte Norge fullstendig i 4-4-2-formasjon, slapp ikke til en sjanse og skapte ganske mange selv, men det etterlengtede vinnermålet kom først fire minutter på overtid. (©NTB)