OVERLEGEN: Rhiannan Iffland er verdens beste klippestuper. Foto: Dean Treml / Red Bull Content Pool
OVERLEGEN: Rhiannan Iffland er verdens beste klippestuper. Foto: Dean Treml / Red Bull Content Pool

Rhiannan (30) sjokkerer: – Som å hoppe fra femte etasje

OSLO (TV 2): Rhiannan Iffland kommer til Oslo som verdens desidert beste klippestuper. Australieren er godt kjent med risikoen når hun tar sats fra spinnville høyder.

Se Red Bull Cliff Diving World Series på TV 2 Sport 1 lørdag fra 15:30!

– Det er en stor glede å være tilbake her i Norge. Jeg var her tidligere i sommer, og det å se plattformen var virkelig helt spesielt. Nå ser jeg fram til å komme i gang, og jeg tror Norge kommer til å elske det, sier Iffland til TV 2.

Rundt 30.000 tilskuere er ventet til Operaen i Oslo lørdag for å bivåne de spektakulære scenene som utspiller seg når verdens beste klippestupere tar sats fra nesten 30 meter på den spinnville plattformen innerst i Oslofjorden.

Utrolig statistikk

Australske Rhiannan Iffland er kanskje den største profilen av dem alle.

Iffland stupte i Oslo i juni - se de elleville bildene i videovinduet under!

Den australske 30-åringen har nærmest gjort rent bord på alt hun har stilt opp i siden det store gjennombruddet i 2016, da hun ble tidenes yngste kvinne til å vinne en konkurranse i Red Bull Cliff Diving Series.

Siden den gang har det blitt fem titler i verdensserien, hvorav 25 av 35 mulige seiere i enkeltkonkurransene hun har deltatt i.

Iffland er den mestvinnende kvinnelige utøveren i klippestupingens historie.

På sosiale medier som TikTok og Instagram har flere av videoene hennes gått verden rundt:

Farlig sport

Hun er fullt klar over at sporten hun bedriver er langt fra risikofritt.

Stuperne tar sats fra 23 til 28 meters høyde, og treffer vannskorpen med en hastighet på utrolige 85 kilometer i timen. Det tilsvarer en kraft to til tre ganger tyngdekraften.

Treffer man ikke vannet perfekt, risikerer man alvorlige skader.

– Høydene vi hopper fra.. Det kan sammenlignes med å hoppe fra femte etasje i en blokk. Når man treffer vannet med den hastigheten vi gjør, er det med en kalkulert risiko. Vi trener hardt for å minimere den. Det er sterke krefter i sving, men det er derfor vi trener så hardt, forteller Iffland.

KLAR: Iffland gleder seg til å vise det norske publikummet hva hun er god for. Foto: Fredrik Fjellvang / TV 2
KLAR: Iffland gleder seg til å vise det norske publikummet hva hun er god for. Foto: Fredrik Fjellvang / TV 2

– Skader skjer i alle sporter, men vi er fullt klare over konsekvensene, fortsetter hun.

Nå er hun klar for fjerde runde av Red Bull Cliff Diving i Oslo. Den fryktløse klippestuperen fra Australia leder verdensserien klart.

– Jeg prøver å ha små forventninger til meg selv, og bare fokusere på det jeg skal gjøre. Men selvfølgelig: I bakhodet har man alltid et ønske om å vinne og pushe videre i mesterskapet. Når alt kommer til alt er det uansett viktigst for meg å bare kose meg, avslutter hun.