Reservene brøt forbannelsen

Even Pellerud slapp til reservene, men Norge brøt likevel Tysklands lange rekke med EM-kamper uten nederlag. Ingvild Isaksens drømmetreff ga 1-0 og gjorde Norge til gruppevinner.

Norge har aldri før slått Tyskland i et EM-sluttspill, og tyskerne hadde faktisk ikke tapt for noen i slike sluttspill siden 1993. Forrige tap i en kvalifiseringskamp var i 1996, forrige gang de møtte et lag trent av Pellerud. 53 seirer og seks uavgjorte var fasiten siden da.

Med Norges sjokkseier mot et toppet tysk lag er det Norge som får bli i Kalmar og lade opp til kvartfinale mandag. Laget må vente til torsdag kveld for å finne ut om motstanderen blir Spania, Russland eller England.

Før onsdagens kamp var Solveig Gulbrandsen den eneste i Norges tropp som hadde opplevd å slå Tyskland i en mesterskapskamp. Nå har 13 jenter til skrevet seg inn i den klubben.

Målet kom på overtid i første omgang. Emilie Haavi vant et frispark litt inne på tysk halvdel. Marita Skammelsrud Lunds innlegg ble klarert, men fra 20 meter ute på siden dro midtbanesjef Ingvild Isaksen til og fikk kjempetreff. Ballen traff Elise Thorsnes i ryggen, og det utmanøvrerte keeper Nadine Angerer, som så den duppe ned i nettet.

Begge lag ble kvartfinaleklare kvelden før kampen. Pellerud valgte å gjøre seks endringer og la spillesugne reserver prøve seg mens førstevalgene hvilte slitne bein på benken. Silvia Neid nøyde seg med de to endringene hun var nødt til å gjøre på grunn av utelukkelse og sykdom. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2