Rekorder i friidrett allerede før VM-start

Allerede en uke før friidretts-VM åpnes i Moskva er det satt flere rekorder. Aldri før har mesterskapet samlet så mange land, territorier og deltakere.

206 nasjoner og territorier kommer til å stille deltakere på Lusjniki stadion i Moskva. Det ble klart da påmeldingsfristen gikk ut for noen dager siden. Den forrige rekorden på dette området ble satt i Sevilla i 2009. Den gangen deltok det utøvere fra 200 land og territorier. Det samme antallet var til stede i Berlin i 2009, der Andreas Thorkildsen vant sitt første og eneste VM-gull i spyd til nå.

I Moskva skal 1974 utøvere stille til start i de ulike øvelsene. De er fordelt på 1106 menn og 868 kvinner. Den forrige rekorden i antall deltakere er fra Berlin. Der stilte 1895 utøvere.

En del profilerte utøvere kommer ikke til å stille i Moskva. Det gjelder først og fremst sprinterne Tyson Gay, Asafa Powell og Veronica Campbell-Brown som alle er tatt for doping.

Høydestjernen Blanka Vlasic og sjukjemperne Jessica Ennis-Hill og Tatjana Tsjernova stiller heller ikke på grunn av skader. Det samme gjelder for langdistanseløperen Kenenisa Bekele.

Norge stiller en tropp på 11 utøvere med spydkasteren Andreas Thorkildsen og 1500 meterløperen Henrik Ingebrigtsen som de største medaljehåpene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2