Real Madrid triumferte på Camp Nou

Cristiano Ronaldo elsker å score i Barcelonas egen lekegrind. I tirsdagens semifinale ble han tomålsscorer da Real Madrid vant 3-1 i den spanske cupen.

José Mourinhos mannskap gikk dermed videre til finalen med 4-2 sammenlagt etter dobbeltoppgjøret mot erkerival Barcelona. Det smaker nok godt for Real Madrid å stoppe katalanere fra å ta en hjemlig dobbelttriumf denne sesongen. I serien leder Barcelona suverent.

Ronaldo sendte først bortelaget i føringen fra straffemerket tidlig i første omgang, og han doblet ledelsen etter 57 minutter. Portugiseren har dermed scoret i de seks siste El Clásico-møtene på Camp Nou. Real-stjernen står med så mye som ti mål på de åtte siste kampene mot Barcelona.

Lionel Messi kunne gitt hjemmelaget en pangåpning etter bare to minutter, men avslutningen fra skrått hold gikk så vidt utenfor lengste stolpe. Mye kunne sett annerledes ut for Barcelona om forsøket hadde endt i nettmaskene.

I stedet var det gjestene som skulle få en perfekt start. Gerard Pique felte Ronaldo og sistnevnte fikk muligheten fra straffemerket. Fra ellevemeteren var han sikker og sendte Barcelona-keeper José Pinto feil vei.

Gjestene fikk kampen akkurat der de ønsket den. Barcelona trillet ball, mens Real Madrid kunne avvente og satse på kontringer. Det ga full klaff da Ronaldo la på til 2-0 etter en retur fra Pinto i annen omgang. Ti minutter senere stanget forsvarstalentet Raphaël Varane inn 3-0 via tverrliggeren. Jordi Alba reduserte for Barcelona på hel volley i siste ordinære spilleminutt. Det hjalp lite for vertene, som spilte en blek annen omgang. (©NTB)