Rallycross: Lysen og Solberg på pallen

En tjuvstart i finalen kan ha kostet Petter Solberg seieren under EM-runden i rallycross i Portugal søndag.

Solberg endte på 3.-plass, mens Mats Lysen ble nummer to. Vant gjorde briten Liam Doran.

Solberg tjuvstartet i finalen, og dermed måtte han to ganger igjennom alternativsporet. De andre kunne nøye seg med én runde der. Det er beregnet at én runde i alternativsporet tar fire sekunder ekstra.

Solberg tok teten i finalen og ledet med 100 meter da han tok fatt på alternativsporet. Han kom ut igjen 20 meter for sent, og dermed var han uten sjanse på seieren.

Petter Solberg hevet seg kraftig fra årets første EM-runde på Lydden Hill i England. I semifinalen senket han banerekorden to ganger og var åtte sekunder bedre enn nest raskeste fører. (©NTB)