PSG og Schalke ordnet gruppeseirer

Paris-Saint Germain og Schalke unngår de antatt verste motstanderne når mesterligaens åttedelsfinaler trekkes. Det ordnet lagene med gruppeseirer tirsdag.

PSG viste seg sterkest i en ren gruppefinale mot Porto i gruppe A. Laget endte på respektable 15 poeng etter tirsdagens 2-1-triumf på hjemmegress.

Thiago Silva headet inn vertenes åpningsmål etter et Maxwell-innlegg i det 29. minuttet. Men kun fire minutter senere utlignet Jackson Martinez for Porto, og gjestene var i førersetet i gruppen.

Ezequiel Lavezzi ble dagens mann i Paris da han satte inn matchvinnerscoringen etter en times spill. Argentineren smekket til fra kanten av fem meteren, og Porto-keeper Helton fomlet ballen under seg slik at den gikk inn ved stolperoten.

I Montpellier var Schalke på seiersjakt for å knipe teten i gruppe B, men det skulle vise seg at 1-1 holdt for tyskerne ettersom Arsenal tapte for Olympiakos i Hellas. Benedikt Höwedes scoret Schalkes mål i det 56. minuttet, mens Emanuel Herrera kvitterte for Montpellier like etter.

Arsenal kom best i gang mot Olympiakos da Tomás Rosický gjorde 1-0 på pasning fra Gervinho etter 38 minutter, men gjestene slo nådeløst tilbake. I løpet av sju minutter vendte Giannis Maniatis og innbytter Konstantinos Mitroglou kampen for Olympiakos, som fra før hadde sikret 3.-plass i gruppa og europaligaspill. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2