Prica holdt liv i Rosenborgs gullhåp

Rade Pricas utmerkede mål sørget for at Rosenborg vant 1-0 mot Odd Grenland. Trøndernes gullhåp lever i beste velgående.

Det var fortjent da Rosenborg endelig fikk hull på byllen, fordi trønderlaget viste gjennom hele kampen at de var det beste. Rett før scoringen hadde Pricas spissmakker John Chibuike hatt en avslutning som smalt i tverrliggeren og ned, men ballen var aldri inne.

Chibuike svidde noen sjanser i løpet av kampen, men det skal også nevnes at det var han som serverte da Prica laget sitt niende seriemål for sesongen. Prica har scoret 55 seriemål for Rosenborg siden han kom til klubben. Det er et sterkt tall.

Rosenborg har endret spisskombinasjon ofte denne sesongen. Søndag var for eksempel en syk Steffen Iversen hjemme i Trondheim. Rosenborg måtte også klare seg uten midtbanemannen Mikkel Diskerud.

Rosenborgs seier gjør at de er to poeng bak serieleder Molde med fem kamper igjen å spille. De har plassert seg ett poeng foran Strømsgodset på 3.-plass.

Odd Grenland er nummer elleve på tabellen, og de er fem poeng over Fredrikstad som er på kvalifiseringsplassen. Laget fra Skien rykker neppe ned. Søndag mønstret de sju spillere fra Telemark i startelleveren. De var ikke like bra som serietoeren, men de hadde sine muligheter til å score de også. Snorre Krogsgård hadde en eventyrlig sjanse 32 minutter ut i 1. omgang, men Daniel Örlund i RBK-buret reddet mesterlig. (©NTB)