Praktscoringer i viktig Glimt-seier: – Kan bli årets mål

Sten Grytebust er i storform for tangotrøyene fra Aalesund, og gjorde livet surt for Glimt, men to praktangrep fra bodøværingene betyr tre viktige poeng for å henge med teten.

Bodø/Glimt - Aalesund 2-0

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Før kamp stod de to tabellnaboene Bodø/Glimt og Aalesund med 16 poeng hver så langt denne sesongen. Det er nok uforventet for mange tatt fjoråret i betraktning, da Glimt tok seriegull i Eliteserien, mens AaFK klatret fra Obosligaen tilbake til øverste nivå.

Et Glimt-lag som har opplevd en langt mer svingete form denne sesongen enn de to forrige risikerer å havne langt bak toppen.

– Nå begynner gapet å bli så stort at de må henge med. Det gjelder å komme seg helskinnet til overgangsvinduet åpner, for da kommer de garantert til å gjøre store forsterkninger, sa TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Aalesund gjorde livet surt lenge for Kjetil Knutsen og co. Men to praktangrep fra Glimt, avsluttet av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo, sørget for en viktig sliteseier.

– Vi hadde godt av ferie. Det var mye slitne bein og tunge hoder. Vi har hatt mye slitasje i laget, og nå begynner vi å få folk på plass igjen. Det er en kurve som går oppover, så håper vi å fortsette og ta steg, sa Pellegrino etter kamp.

VIKTIG MANN: Pellegrino er Glimts toppscorer. Foto: Mats Torbergsen
VIKTIG MANN: Pellegrino er Glimts toppscorer. Foto: Mats Torbergsen

Viking og Lillestrøm har begge to blitt omtalt som gullkandidater, men etter en tung periode i Viking og Lillestrøms første tap søndag mot Strømsgodset hekter Bodø/Glimt seg på. Pellegrino var i det skøyeraktige hjørnet da han snakket om de to.

– Folk pekte jo allerede ut Viking som gullvinnere etter tre serierunder, og Lillestrøm har jo også vunnet gull. Så da får vi prøve å kjempe om det tredje gullet her i Eliteserien, sa en smilende Pellegrino.

– Varsko her, for nå kommer Glimt?

– Det er dine ord, svarte målscoreren.

Disiplinerte tangotrøyer

Bodø/Glimt styrte det meste i første omgang, men Aalesund forsvarte seg godt med sin fembackslinje.

De regjerende seriemesterne fikk likevel noen gode muligheter. Ulrik Saltnes fikk en kjempemulighet til å sende bodøværingene i ledelsen etter 15 minutters spill, men en dårlig avslutning ble parert av en beinparade fra sisteskanse Sten Grytebust.

I motsatt mål ti minutter senere havnet Nikita Haikin helt på bærtur og halvdistanse da Kristoffer Ødemarksbakken forsøkte å lobbe ballen over Haikin og i nettet, men avslutningen gikk til side for mål.

Både Brede Moe og Amahl Pellegrino brant hver sine sjanser for Glimt, og det stod 0-0 til pause.

Kunstmål

Bodø/Glimt tok mer og mer overtaket i andre omgang og kom til en rekke gode muligheter.

Den største kom nok en gang fra Ulrik Saltnes, som etter et kort innlegg fra Alfons Sampsted fikk stå helt umarkert og stange ballen mot mål fra fem meter, men igjen stod Grytebust i veien. Denne gangen med en strålende redning.

Men så skulle det endelig løsne. Ola Solbakken banket en praktfull langpasning i retning ving-kollega Pellegrino som elegant la ballen til rette. Denne gangen var Grytebust ute på halvdistanse. Pellegrino vippet ballen akkurat hardt nok til at Grytebust i rakk bort og sendte hjemmelaget i ledelsen.

– Jeg ser at keeperen er langt ute, så "teaser" jeg han litt ekstra så han tror han kan rekke den. Neida, jeg burde nok hatt litt mer kraft i den ser jeg. Jeg begynner vel å juble før ballen har gått inn, og han (Grytebust) gir meg litt hjertebank når jeg ser at han treffer den, sa en blid Pellegrino.

Mål: Pellegrino 1-0 (76)

Få minutter før slutt punkterte Brice Wembangomo kampen med en soloprestasjon av de sjeldne. 25-åringen driblet seg gjennom AaFK-forsvaret og leverte sitt kandidatur til årets mål. Knutsen var selv veldig begeistret for målet.

– Oi, oi, oi, det kan bli årets mål tror jeg, det er jo kvalitet og han (Wembangomo) er en som kan skape ubalanse, men at han kan skape ubalanse helt inn til keeper, den var ny, men for en scoring, sa Knutsen.

Mål: Wembangomo 2-0 (89)

To praktfulle mål sørget for 2-0 seier til Bodø/Glimt.

Etter kampen ble en situasjon der Torbjørn Kallevåg ligger nede slått hardt ned på fra Glimt-spillerne, som mener det er flaut å holde på på den måten. Spesielt Pellegrino var lite imponert.

Se hva spillerne sa i videovinduet under.

- Dritflaut, rett og slett!

Før avspark på Aspmyra ble ofrene etter skytingen i Oslo hedret med ett minutts applaus, mens teksten "kjærlighet er for alle" stod på storskjermen.

TYDELIG BUDSKAP: Også på Aspmyra ble forferdelighetene i Oslo markert. Foto: Roy Arne Salater.
TYDELIG BUDSKAP: Også på Aspmyra ble forferdelighetene i Oslo markert. Foto: Roy Arne Salater.

Relatert

Mer innhold fra TV 2