Pisjtsjnalnikova utestengt i ti år

Russiske Darja Pisjtsjalnikova, som tok OL-sølv i diskos på Olympiastadion i London i fjor, er utestengt i ti år på grunn av doping.

En dopingtest hun avga i mai i fjor er blitt testet om igjen, og da ble det oppdaget at testen inneholdt det anabole steroidet oxandrolon. Russlands friidrettsforbund har annullert alle hennes resultater fra 20. mai i fjor, noe som vil medføre at hun mister OL-medaljen sin.

Pisjtsjalnikova er dopingtatt for annen gang, og derfor blir utestengelsen så streng. 27-åringen var en av sju russiske friidrettsutøvere som ble funnet skyldig i å ha manipulert dopingprøver før Beijing-OL i 2008.

Den gang måtte hun sone to år og ni måneders utelukkelse. Hun var tilbake i konkurranse i april 2011.

Det virker ikke som om den straffen var særlig avskrekkende for henne. Derfor er straffen nå satt til ti år, noe som i realiteten betyr at hun er ferdig med sin aktive karriere.

Russlands friidrettsforbund meldte også om en annen dopingsak. Jelena Arzjakova, europamester på 800 meter, utestenges i to år fra 29. januar i år. Årsaken er en unormal hemoglobinprofil i det biologiske passet hennes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2