Piggere Northug på opptur

Sjansen for at Petter Northug (27) fullfører Tour de Ski økte etter tirsdagens skøytesprint.

7.-plassen var et steg i riktig retning formmessig. Han var egentlig ikke spesielt misfornøyd med at det stanset i semifinalen.

– Godkjent. En kan kanskje konkludere med at han var litt rappere i bevegelsene i dag enn i Oberhof. Vi får se i morgen, men vi forventer at det går enda litt lettere da, og da heller det i retning at han går litt lenger i Touren. Vi får ta en evaluering i morgen, sa Northugs trener Eirik Myhr Nossum.

Nossum sa i Oberhof at Northug muligens ville hoppe av Touren etter 15-kilometeren 1. nyttårsdag, men trolig er han også med når Tour de Ski fortsetter i Toblach 3. januar. Ingen bør bli spesielt overrasket om han dukker opp i Val di Fiemme også.

Etter tirsdagens skøytesprint har han klatret til 4.-plass i sammendraget. I likhet med Martin Johnsrud Sundby kommer Petter Northug til å ha et ekstra øye med russeren Alexander Legkov.

– Jeg må passe på ham. Det er viktig å holde meg foran Legkov-toget. I den formen jeg er nå er det vanskelig å gå alene i tet, sa Northug med tanke på den 35 kilometer lange skøyteetappen i Toblach 3. januar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2