Petter Solberg med ny VM-seier

Nordmannen nærmer seg VM-tittelen.

SEIER: Petter Solberg vant VM-runden i rallycross søndag. Her etter andreplassen på Lånkebanen tidligere i år.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SEIER: Petter Solberg vant VM-runden i rallycross søndag. Her etter andreplassen på Lånkebanen tidligere i år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Petter Solberg virker ustoppelig.

Spydeberg-mannen drar ifra i VM-sammendraget i rallycross etter at han søndag tok sesongens tredje VM-rundeseier under runden i Lohéac i Bretagne-regionen i Frankrike.

Etter åtte av tolv runder leder Solberg tidenes første VM-sesong i rallycross med hele 28 poeng.

– Det er helt utrolig. For å være ærlig er ikke bilen min raskest på denne banen, men vi hadde en smart dekkstrategi. Vi var kanskje ikke raskest i de innledende heatene, men jeg vet ikke hva jeg skal si etter dette, sa Solberg til Viasat.

Før runden hadde Solberg 20 poeng ned til finske Toomas Heikkinen, som denne gangen røk ut i semifinalen – akkurat som norske Andreas Bakkerud. Reinis Nitiss fra Latvia overtok annenplassen i sammendraget.

Solberg har 185 poeng, Nitiss 157. Heikkinen står med 146, mens Bakkerud har 126.

– Jeg kan ikke begynne å tenke på VM-tittelen nå. Det er 160 poeng til som skal deles ut. Ikke begynn med det snakket nå. Vær så snill, sa Solberg til NTB.

– Men jeg må innrømme at jeg liker meg på toppen. Norge har ikke vunnet noe på lang tid på VM-nivå i motorsport. Jeg tror vi alle trenger denne her. VM-tittelen er min store drøm, sa den tidligere rallyverdensmesteren.

Fra beste startspor tok Solberg teten i søndagens finale. Seieren var aldri truet. Etter målgang hoppet den lykkelige nordmannen opp på biltaket.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2