Pedersen ordnet ny borteseier for Vålerenga

Innbytter Marcus Pedersen sikret seieren med to mål da Vålerenga slo Stabæk 3-1 på bortebane søndag.

Simon Andreas Larsen scoret Vålerengas første mål før pause. Fredrik Brustad reduserte for Stabæk på stillingen 0-2.

Vålerenga tok dermed borteseier nummer tre på rad. Snuoperasjonen fortsetter for Martin Andresen og hans menn etter hjemmetapet mot nettopp Stabæk 24. juni. Men denne gang var ikke prestasjonen bak tre poeng og greie seierssifre spesielt imponerende. Bortelaget slapp til svakt et Stabæk-lag i for stor grad i en kamp som manglet nerve og spillemessige høydepunkter.

Stabæk har mistet Vegar Eggen Hedenstad til Bundesliga. Ricardo Clark, som har ni dager igjen av sin Stabæk-kontrakt, var heller ikke med på Nadderud grunnet skade. De to nevnte er de eneste fra Stabæk som har lignet på klassespillere i vårsesongen. Dermed var hjemmelaget i utgangspunktet betydelig redusert.

Favoritten Vålerenga åpnet programmessig med et litt heldig ledermål i sjuende minutt. Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk seg en dytt av klubbkamerat Herman Stengel. Og fra knestående kunne han se Vålerengas høyreback Simon Andreas Larsen si ja takk og bli målscorer. Stabæk skapte et par gode målsjanser før pause, men mangel på dyktighet foran eget og motstanderens mål har preget hele denne sesongen.

Marcus Pedersen erstattet Veigar Pall Gunnarson etter pause og takket for tilliten med to scoringer. Han økte til 2-0 før Fredrik Brustad reduserte i det 74. minutt. Men sekunder etter ordnet Pedersen 3-1 og det som ble sluttresultatet i favør av det beste laget. For øvrig Oslo-lagets første borteseier over Stabæk siden åpningskampen i 1995. (©NTB)