Pappa Ingebrigtsen reagerer på at sønnen skal flytte til Oslo

Gjert Ingebrigtsen har ikke klart å overtale sønnen Filip til å legge flytteplanene til Oslo på is. Løpetreneren mener fortsatt det er helt feil prioritering.

UENIGE: Gjert Ingebrigtsen mener sønnen Filip bør holde seg i Sandnes. Foto: Ruud, Vidar
UENIGE: Gjert Ingebrigtsen mener sønnen Filip bør holde seg i Sandnes. Foto: Ruud, Vidar

Forrige måned fortalte pappa Ingebrigtsen i et Aftenposten-intervju at flytting til hovedstaden var noe familien måtte ta «en prat om på kammerset». Sønnens planer står fortsatt ved lag.

I september gifter Filip seg med Astrid Mangen Cederkvist. Cederkvist har fått lærerjobb i Oslo. Det lokker paret bort fra Sandnes.

– Jeg kan ikke si at jeg har forsonet meg noe voldsomt med det. Jeg er fortsatt av den oppfatning at det er en feil beslutning. Det vil jeg stå på til det motsatte er bevist, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Styrer ikke sønnenes liv
Han er kjent for å si hva han mener. Sønnene Henrik (27), Filip (24) og Jakob (17) hevder seg alle i den ypperste friidrettseliten.

– Jeg går ikke rundt grøten. Det er voksne folk, og de tar sine egne beslutninger, men da forventer jeg at de også tar konsekvensene av dem.

– Når man legger mye ressurser ned i noe, synes jeg man bør prøve å legge til rette på alle andre elementer i tillegg. Det er ingen vits å bruke masse tid på noe man ikke har mulighet til å få til, fordi det er andre ting som kommer i veien, mener Ingebrigtsen.

Han sier han tilrettelegger så godt han kan etter de valgene sønnene tar.

– Mer kan jeg ikke gjøre. Jeg kan ikke gå inn og styre livene deres. Det må de ta ansvar for selv.

Mye gjenstår
​Nylig var familien Ingebrigtsen på treningsleir i Sør-Spania. Onsdag dro brødretrioen til USA. Der skal en viktig brikke i sesongoppkjøringen falle på plass.

– Vi periodiserer ganske tøft, så det er mye kvalitetsarbeid som gjenstår. I seks måneder løper vi nesten ingenting i løpshastighet. Dermed må vi gjøre den biten før sesongen starter, forteller Ingebrigtsen.

– Overgangen til konkurransesesong er veldig kritisk. Det må fungere bra. Det er der du vender kroppen til å løpe i den hastigheten som skal til.

Framover har Gjert Ingebrigtsen planer om reise over Atlanteren i flere omganger for å følge sønnene. Det gjør han blant annet i forkant av Diamond League-stevnet i Eugene 26. mai.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2