Pacquiao kjemper for fedrelandet og karrieren

Filippineren Manny Pacquiao har vært verdensmester i åtte ulike vektklasser i boksing. Nå står han foran en av sine aller viktigste kamper.

Søndag morgen går han i ringen mot amerikaneren Brandon Rios i den første internasjonale storkampen i Macau, og det kan fort bli en «være eller ikke være-kamp» for filippineren.

Han legger ikke skjul på at han kjemper for både fedrelandet og karrieren mot Rios, og etter den katastrofale tyfonen Haiyan som herjet Filippinene 8. november og drepte 4000 mennesker, håper han at han kan gi landsmennene noe å glede seg over.

– Tragedien har inspirert meg til suksess, sier kongressmannen.

– Jeg skal vinne, for på den måten å gjøre landsmennene mine lykkelige. Jeg skal gjøre landet mitt stolt, sier Pacquiao som en gang ble regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse.

Han har slitt i det siste, for begge de siste kampene hans er endt med nederlag. Etter det sjokkerende og brutale knockouttapet mot Juan Manuel Marquez i desember, var det også mange som mente han burde legge hanskene på hylla en gang for alle. Pacquiao ble, bokstavelig talt, slått flat i løpet av seks runder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2