Østberg spurtet til solid 3.-plass

Ingvild Flugstad Østberg (23) viste nok en gang at hun er i verdenstoppen i sprint, da hun lørdag gikk inn til 3.-plass i verdenscuprennet i Nove Mesto.

Etter en god kvalifisering, hvor hun endte på 6.-plass, var det store forventninger til Østberg før utslagsrundene. Og hun innfridde, som eneste norske jente i finalen.

Amerikaneren Kikkan Randall var likevel overlegen og sikret seieren enkelt i et godt finaleheat. Østberg klarte ikke å slå sveitsiske Lauren van der Graf i spurten om annenplass, men tok en god 3.-plass.

Pallplasseringen smakte trolig godt for det norske laget, som i det store og hele ikke hadde noen god kvalifisering til rennet. Kun Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie tok seg i likhet med Østberg videre, men Maiken Caspersen Falla, Maria Nysted Grønvoll, Kari Vikhagen Gjeitnes, Mari Eide og Barbro Kvåle røk alle ut.

Med lørdagens tredjeplass er Østberg fortsatt nummer to i sprintcupen sammenlagt. Tyske Denise Hermann, som endte på 5.-plass lørdag, har 41 poengs luke til Gjøvik-jenta. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2