Østberg falt fra første til femteplass

Ford-fører Mads Østberg (25) ledet Rally Spania etter første dag, men fikk trøbbel med underlaget og falt i løpet av lørdagens prøver ned til 5.-plass

Nordmannen, som er treer i VM-sammendraget, ble fintet ut av at veiene på den spanske østkysten som var langt våtere enn ventet. Østberg tapte over minuttet til verdensmester Sebastien Loeb, som overtok ledelsen i rallyet.

– Vi fikk informasjon om at fartsprøven var 50 prosent tørr. Vi satte på harde dekk, men det var definitivt ikke slik. Vi kjørte av veien relativt tidlig og tapte rundt 40 sekunder. Vi fortsatte, men traff en hindring litt senere. Det var krevende, og jeg er veldig skuffet, sa Østberg til WRC.com etter SS8.

25-åringen ligger 1.31,4 bak ledende Loeb, men har fortsatt muligheter til å avansere til en plass på pallen. Finske Jari-Matti Latvala ligger på 2.-plass, 27 sekunder bak franskmannen, mens Østberg har bare snaue 17 sekunder å ta inn på Mikko Hirvonen på tredjeplass.

Petter Solberg og Andreas Mikkelsen ble begge hindret av en stein i veien på fredagens etappe og ligger langt bak teten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2