Orientering: Skuffende 6.-plass for herrene

Norges herretrio skuffet med sjetteplass i VM-stafetten i orientering på en dag der Russland ble verdensmester.

Norge var lenge med og kjempet om medaljene på lørdagens stafett. På annen etappe var de norske herrene alene i tet, men laget endte med nok en skuffende VM-plassering. Øystein Kvaal Østerbø var med i teten på første etappe.

– Jeg følte jeg hadde bra kontroll på orienteringen hele veien, men i starten var jeg litt bak i feltet. Det kan ha vært fordi jeg hadde noen lengre gaflinger enn de andre. På langstrekket løp jeg et eget veivalg, men ellers utnyttet jeg ryggene til de andre så godt jeg kunne. Jeg har ingen VM-medalje fra før. Og selvfølgelig har jeg lyst på en i dag, sa han etter veksling.

Carl Godager Kaas tok over på andre etappe. Han løp svært bra i starten, men ga ifra seg noen sekunder inn mot veksling. Og etter andre etappe var Norge nummer fem, med 1.43 minutter opp til overraskelsen Ukraina i tet.

– Jeg åpnet bra, men det påvirket med noe at jeg ble tatt igjen av de andre lagene, og flyten ble dårligere. Deretter fikk jeg også noen postbommer. Det skal ikke skje på en stafett. Øystein (Kvaal Østerbø) gjorde en kjempejobb på første etappe, men jeg klarte ikke å følge opp. Det er skuffende. Skal en lykkes i en VM-stafett, må en ha tre gode løp, sa Kaas.

Det ble dermed en stor jobb å gjøre for debutanten på ankeretappen, Magne Dæhli. Men femtemannen på langdistansen klarte ikke å rettferdiggjøre seg selv i det krevende terrenget. Russland vant foran Sverige og Ukraina. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2