Ordkrig: – Jeg er et hav foran

Sebastian Samuelsson fyrer tilbake mot Petter Northug, som får et kjapt svar i retur.

240208 Sebastian Samuelsson of Sweden at a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 8, 2024 in Nove Mesto na Morave. 
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0753 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
20240203: Nes skistadion. Petter Northug går norgencup i langrenn. Dette er hans første ordinære konkurranserenn i Norge på over fem år. Han mottar også vinnertrofeet fra Tour de Ski 2015. Foto: Morten Leander Kristoffersen / TV 2
SENDER STIKK: Sebastian Samuelsson og Petter Northug. Foto: Peter Arvidson / Bildbyrån / Morten Leander Kristoffersen / TV 2

Svensken fikk en tøff start på VM i Nove Mesto på standplass, hvor Samuelsson med nød og neppe slapp unna å gå i strafferunde.

– Jeg hadde forventet meg litt mer av «Sebbe» etter den sesongstarten i Östersund. Han var skuffet og leter etter formen. Sesongen hans har vært dårlig, sa Northug i SVTs sending.

38-åringen utdyper utspillet til TV 2.

– Han delte selv en stor frustrasjon med oss i Anterselva. Det vi fikk se på onsdag, var heller ikke det vi håpet, sier TV 2-eksperten Northug.

– Bitter

Nå svarer Samuelsson på kritikken, som riktignok hadde nest beste tid i sporet på miksstafetten onsdag.

– Jeg liker Petter, han var en stor skiløper og er det fortsatt, men som ekspert har jeg registrert at han tar mye feil, sier svensken til Expressen.

Det får Northug til å stikke tilbake.

– Jeg er enig i at i skiskyting kan jeg ikke alt, men langrennsfaglig er jeg et hav foran Sebbe. På hurtighet er han ikke i nærheten av å slå meg, sier Northug til TV 2. 

De to ble kjent med hverandre under TV-programmet «Landskampen» i 2019. I januar tok de seg en spurt mot hverandre.

– Han er nok litt bitter etter nederlaget. Han så at jeg dessverre hadde trent meg opp, smiler Northug.

– Han fikk høre det

Den «pensjonerte» skikongen vartet opp med en andreplass i norgescupen søndag, og fryder seg over at han fortsatt slår Samuelsson i spurt.

– Jeg er jo bra på den slags type hurtighet, Sebbe kan trøste seg med at han er nærmere enn han var forrige gang vi spurtet, sier 38-åringen.

Samuelsson viser til et Northug-sitat fra forrige VM da han skal forklare hvorfor trønderen tar mye feil.

– Jeg husker han sa: «Sebbe kommer ikke til å vinne noen medaljer». Da vant jeg fire og han fikk høre det etter det, sier svensken.

– Den får jeg bare svelge. Vi ser at han husker det. Jeg har satt Sebbe som joker på fellesstarten, jeg. Så får vi se om han klarer å gå litt fortere utover mesterskapet, svarer Northug.

VMs første øvelse ga fransk gull, norsk sølv og svensk bronse på miksstafetten.

Fredag er det nye medaljemuligheter når kvinnene skal ut i sprint fra klokken 17.20, mens herrene skal i aksjoner lørdag.

Se hele programmet for VM i skiskyting her.

Sjekk de siste sportsklippene