Oppkjøring, men ikke «plankekjøring» for Brækhus

Cecilia Brækhus innrømmer at Mia St. John (45) er over toppen. Lørdag møtes de i VM-kamp i Frederikshavn.

Men hun passer seg likevel for å ta for lett på den tidligere playboymodellen, som er en legende og som har et stort navn i amerikansk proffboksing.

– Det er ingen tvil om at hun er over sitt beste. Derfor ser jeg på denne kampen som en oppkjøring, både til en eventuell kamp mot Holly Holm, men også til andre kamper som måtte komme utover høsten.

– De siste årene har jeg bokset veldig lite. Det har ikke vært mer enn et par kamper i år. Nå ønsker jeg å bokse tre-fire kamper, men jeg tenker ikke bare på å møte Holly Holm, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Etter en litt trøblete vinter og vår med, blant annet, en lang sykdomsperiode, er hun 100 prosent klar for lørdagens kamp mot St. John, men selv om de aller fleste regner med at hun kommer til å få en lett match, vet Brækhus at det er små marginer som kan avgjøre. Derfor tar hun på ingen måte lett på «det amerikanske glansbildet».

Mia St. John blir avbildet i utfordrende kostymer og blir framstilt som en «nakenbabe» i mange norske medier. Det liker Cecilia Brækhus dårlig, for som bokser har Mia St. John virkelig en fin karriere med mange store kamper å se tilbake på. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2