Mathias Normann, her fra landskampen mot Nederland i 2021. Foto: VEGARD GRØTT
Mathias Normann, her fra landskampen mot Nederland i 2021. Foto: VEGARD GRØTT

Omstridt overgang bekreftet

Mathias Normann (26) er klar for Dinamo Moskva.

Det bekrefter den russiske klubben på sine hjemmesider.

26-åringen har signert en ettårig låneavtale, og klubben har opsjon på kjøp. Han har fortsatt kontrakt med Rostov ut 2024.

Mandag kom meldingen fra NFF om at Normann ikke er aktuell for landslaget ettersom han velger å fortsette karrieren i Russland.

Ståle Solbakken fortalte til TV 2 at han informerte Normann i forkant.

– Ikke så veldig vanskelig sak for meg. Da jeg landet i Bodø, ringte jeg med en gang og sa hva som mest sannsynlig kom til å skje om han skrev under, sa landslagssjefen til TV 2.

– Da virket det som han hadde gjort opp sin mening allerede.

Normann skal spille med draktnummer 17 i hovedstadsklubben som foreløpig ligger på fjerdeplass i den russiske ligaen. Klubben får ikke spille i UEFA-turneringer ettersom Russland er utestengt. Nordlendingen blir en av fem utenlandske spillere i Dinamo-stallen.

Det var i helgens TV 2-intervju at spilleren først røpte sine planer om å bli værende i Russland.

Lise Klaveness sier til fotball.no at hun og landslagssjefen er enige om avgjørelsen.

– I utgangspunktet er det ikke forbundets rolle å mene noe om landslagsspilleres klubbvalg, men vi er nå i en ekstraordinær situasjon. Hele norsk og europeisk fotball er enige om å sette felles press på Russland som en krigførende part, som også har brukt maktposisjoner i idretten svært aktivt. Alle russiske lag er utestengt fra internasjonale idrettskonkurranser. Ståle og jeg er enige om at Normann ikke kan representere Norge når han nå skal spille for ny russisk klubb, sier fotballpresident Lise Klaveness til fotball.no.

Den avgjørelsen blir også støttet av TV 2-kommentator Mina Finstad Berg.

– Det er sånn at norsk idrett er en del av en internasjonal boikott av russisk idrett. Da er det ikke mulig å representere Norge - å være en av de fremste representantene for norsk idrett - for det er man når man spiller for et landslag.

– Hvis du aktivt velger å bli en del av russisk idrett nå, så utelukker du deg fra det norske landslaget.

Mer innhold fra TV 2