Oliver og Petter Solberg. Foto: Timo Anis, Team Solberg Media Office
Oliver og Petter Solberg. Foto: Timo Anis, Team Solberg Media Office

Oliver Solberg mister VM-runde – pappa Petter koronasmittet

Rallyføreren Oliver Solberg får ikke kjøre neste ukes VM-runde på Sardinia fordi faren Petter Solberg har avlagt positiv koronatest.

Det opplyser teamet i en pressemelding onsdag.

– Man kan vel bare forestille seg hvor kjedelig dette er, men det viktigste for meg er pappas helse. Vi har sett eksempler på hvor skadelig dette viruset er. Pappa har litt feber, men er ellers i fin form, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

Rallyprofilen sanket sine første VM-poeng med femteplassen i Rally Portugal sist helg. Han kjørte i WRC2-klassen. 19-åringen kjører på svensk lisens.

Det italienske koronaregelverket, samt reglene til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), krever at alle nærkontakter til smittede går i karantene i 14 dager.

Det utelukker deltakelse på Sardinia for Oliver Solberg.

– Det kommer alltids en ny sjanse til å kjøre i rally-VM. Jeg respekterer fullt ut de lover og regler som er skapt for å stoppe denne pandemien, sier han.

Petter Solberg, som la opp etter 2018-sesongen etter til sammen tre VM-titler i rally og rallycross, avla den positive testen i Portugal mandag.

Oliver Solberg er førsteårs fabrikkfører for Hyundai Motorsport. 19-åringen har avlagt flere negative koronatester de siste dagene, men må forbli i karantene på et hotell i Porto.

Etter planen skulle Oliver neste uke kjøre sitt livs annen VM-runde i den største klassen i en Hyundai i20 Coupe WRC-bil, men det blir ingenting av.

(©NTB)