USA slo Russland etter vanvittig straffedrama

– Vi håpet på den beste kampen hittil i OL, og jeg vil si vi fikk det ganger ti, sier TV 2-ekspert.

De to lagene leverte en forrykende ishockeykamp som inneholdt det meste. Russlands president Vladimir Putin og de nesten 12.000 andre tilskuerne fikk se både tøffe taklinger, flotte mål og mye dramatikk.

I straffekonkurransen ble St. Louis-spilleren T. J. Oshie den store helten for amerikanerne. Han hadde sitt eget show og scoret på fire av sine seks forsøk.

Hos Russland var det Ilja Kovaltsjuk og Pavel Datsjuk som skulle gjøre det, men Oshie satte dem fullstendig i skyggen.

– Vi håpet på den beste kampen hittil i OL, og jeg vil si vi fikk det ganger ti, sier TV 2-ekspert Geir Hoff i hockeystudio.

Se den utrolige straffekonken i videovinduet øverst!

– Spesielt

USA kunne juble for to poeng, mens Russland står med ett etter den vanvittig spennende straffeslagkonkurransen.

– Det å score på straffer i hockey er vanskelig, så innimellom renner det avgårde. Etter at begge har tatt tre straffer hver blir det sudden death, og da kan det innimellom ta lang tid om begge keeperne er «hotte» og folk er litt slitne. Da blir det sånn, det kan skje, sier Hoff.

Det hele ble en duell mellom T.J. Oshie for USA, og Pavel Datsjuk og  Iljan Kovaltsjuk for Russland.

– Det er litt spesielt, i og med at USA gjør det valget og bare går med samme mann. Som oftest bytter du gjerne litt forskjellig spillere. Russland hadde vel Kovaltsjuk og Datsjuk som holdt på, mens USA kjørte med sin egen gjennom hele. Det gjorde det enda mer spesielt, det ble fokus på tre mann, som hadde sin match mot målvaktene, sier Hoff.

Viktig for USA

Nå er det USA som leder an i gruppen, etter kampen som sannsynligvis avgjør hvem som ender opp som gruppevinner.

Kampen inneholdt også mye før straffeslagkonkurransen. For Russland fikk Pavel Datsjuk pucken to ganger, mens det var Joe Pavelski og Cam Fowler som sto for USAs mål før T.T. Oshie showet i straffeslagkonkurransen.

– Dette var en storkamp, og det er det spillerne forholder seg til. Kampen bar preg av at det mest sannsynlig er kampen om gruppeseieren. Det ble spilt hardt og kampen hadde alt en hockeykamp skal inneholde. Det var nerve, dekking av skudd, harde taklinger og gode spillere, sier Hoff.

 

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2