SJU HUNDREDELER: Det skilte Aksel Lund Svindal fra første- og tredjeplass. REUTERS/Ruben Sprich
SJU HUNDREDELER: Det skilte Aksel Lund Svindal fra første- og tredjeplass. REUTERS/Ruben Sprich

Svindal sju hundredeler fra seieren i Wengen

Hadde ikke marginene med seg i Wengen.

Aksel Lund Svindal hadde ikke marginene med seg i utforrennet i Wengen lørdag. Han endte på tredjeplass, sju hundredeler fra seier.

– Jeg tror jeg var den beste i S-svingen og inn mot målhenget på slutten. Det var der jeg kjørte best i dette rennet, og det var der jeg sikret plassen på seierspallen, sier Aksel Lund Svindal til NTB etter målgang.

Han viste nok en gang at han er helt på topp i utfor, men han klarte ikke å gjøre noe med den håpløse norske statistikken i utforrennet i Lauberhorn, der Lasse Kjus' seier fra 1999, fortsatt er den eneste i denne traseen i utfor.

Lørdag ble starten flyttet ned på grunn av kraftig vind på toppen, så i stedet for 4422 meter var traseen som ble brukt bare på 2882 meter.

Det gjorde at det ble et mye tettere renn enn det ellers ville ha vært, og det var nok ikke noen fordel for Svindal at han ikke fikk kjørt full løype.

Seieren gikk til sveitseren Patrick Küng foran Hannes Reichelt som slo Svindal med ett hundredel.

– Grei nok

 Kjetil Jansrud kjørte inn til 13. plassen. Det synes han for så vidt var greit, men heller ikke mer. Han var ikke helt fornøyd.

– Kjøringen var vel grei nok, og jeg gjorde ingen store feil underveis, men det holdt ikke helt. I og med at starten ble flyttet ned, ble det jevnt og tett, sa Jansrud til NTB etter rennet.

Han var 79 hundredeler bak vinneren Patrick Küng i mål. Han var 72 hundredeler bak Svindal.

Ikke bekymret for formen

Kjetil Jansrud har en annenplass i utfor fra verdenscupen tidligere denne sesongen. Den tok han i Val Gardena like før jul. Han kjørte også veldig godt i de to treningsomgangene i Wengen, men i selve rennet lørdag fikk han altså ikke klaff.

– Det var vanskelig å si hvor jeg tapte. Kanskje la jeg igjen litt i et par svinger jeg ikke kom skikkelig gjennom, men det er vel mest trolig at jeg tapte jevnt fra start.

– Formen er i alle fall fortsatt bra, så den er jeg ikke bekymret for. Det kan jeg i alle fall slå fast etter utforkjøringen her i Wengen, men jeg fikk ikke helt klaff. Det er jo i rennene jeg gjerne vil kjøre best og ikke på trening, slo Kjetil Jansrud fast overfor NTB etter det litt forkortede utforrennet i Wengen lørdag. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2