Siste OL-deltaker for Norge: – Jeg har det veldig vondt

Stephen Kiprotich fra Uganda rykket mot slutten av maratonløpet og løp i mål som OL-vinner i ensom majestet til 2.08.01. Urige Buta ble nummer 36.

SISTE FOR NORGE: Den norske maratonløperen Urige Buta var Norges siste OL deltaker.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
SISTE FOR NORGE: Den norske maratonløperen Urige Buta var Norges siste OL deltaker. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
LANGT BAK: Urige Buta tapte mye på de siste kilometerne og havnet til slutt på en 36. plass.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
LANGT BAK: Urige Buta tapte mye på de siste kilometerne og havnet til slutt på en 36. plass. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
urigebuta3
urigebuta3

Etter en forsiktig start var Buta oppe på 22. plass etter tre mil, om lag tre og et halvt minutt etter teten. Han tapte mye mot slutten både i tid og plasseringer, og han løp i mål til 2.17.58, slått med 9.57 minutter. Stephen Kiprotich fra Uganda rykket mot slutten av maratonløpet og løp i mål som OL-vinner i ensom majestet til 2.08.01. Urige Buta ble nummer 36. Det var en sliten Urige Buta TV 2 snakket med etter målgang. - J