I SENTRUM: Meryl Davis og Charlie White er blant favorittene i kunstløp under OL i Sotsji. AP Photo/The Canadian Press, Paul Chiasson
I SENTRUM: Meryl Davis og Charlie White er blant favorittene i kunstløp under OL i Sotsji. AP Photo/The Canadian Press, Paul Chiasson

Russerne forbannet over beskyldninger om fikset kunstløp

Idrettsledere reagerte søndag med sinne på beskyldninger om at Russland og USA har inngått en avtale om å hjelpe hverandre til kunstløpgull i OL.

Sotsj (NTB-AFP): Den franske sportsavisen L'Equipe skrev med henvisning til en ikke navngitt russisk trener at russerne skal hjelpe amerikanerne Meryl Davis/Charlie White å beseire canadiske Tessa Virtue/Scott Moir i isdans mot at Russland får hjelp til å vinne lagkonkurransen.

– Dette er tull og rykter, sier direktør Valentin Pisejev i Russlands kunstløpforbund.

– Om de har bevis for dette, så legg det fram. Ikke kom med løse påstander. Vi var allerede gjennom dette i Salt Lake City. Om noen vil skape mestere på andre måter enn ved sterke prestasjoner, så vil de ikke oppnå det.

Pisejev viste til den omleggingen av poengsystemet i kunstløp som skjedde etter OL i 2002, da merkelige dommeravgjørelser førte til sterke mistanker om avtalt spill. Endringene som fulgte skulle gjøre det umulig å fikse kunstløpkonkurranser.

Russlands idrettsminister Viatlij Mutko mener beskyldningene ikke fortjener en kommentar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2