NORGE-TAP: Det ble tap for Norge mot Spania lørdag kveld. Her Heidi Løke (t. v.) og Mari Molid (t. h.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NORGE-TAP: Det ble tap for Norge mot Spania lørdag kveld. Her Heidi Løke (t. v.) og Mari Molid (t. h.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Malm Frafjord kan bli Sullands erstatter

Marit Malm Frafjord spilte sin første landskamp på nesten fire år i 26-28-tapet mot Spania lørdag.

Marit Malm Frafjord spilte sin første landskamp på nesten fire år mot Spania. 30-åringen er opprinnelig tatt ut som reserve til OL, men nå kan hun bli skadede Linn Jørum Sullands erstatter.

– Det spørs hva treneren føler laget trenger etter denne turneringen. Jeg er klar hvis jeg får sjansen, sier Malm Frafjord til TV 2.

Men landslagstreneren vil ikke gi noen lovnader ennå.

– Hun trenger treningen hun fikk i dag uansett om hun går inn i 14-mannstroppen eller ei. Det kan hende vi flytter henne inn troppen. Vi får se etter helgen, sier Hergeirsson.

Norge lå under i store deler av oppgjøret, men hadde initiativet en kort stund etter pause.

Etter 12-16 ved halvtid fikk Norge i gang forsvarsspillet for fullt fra starten av 2. omgangen. Samtidig reddet Kari Aalvik Grimsbø fire av de seks første skuddene som gikk på mål.

14-18 ble til 19-18 for Norge. Men Spania kom tilbake og gikk etter hvert opp i en 23-19-ledelse.

Spania og Norge har spilt en rekke jevne mesterskapskamper det siste tiåret. Jevnt ble det også i dag, men denne gang vippet kampen i spanjolenes favør med sifrene 28-26.

– Det var et fortjent tap. Med mer besluttsomhet i forsvar og på vei i angrep, så hadde vi vunnet denne kampen. Det etterlyste vi i pausen, og det bedret seg i det første kvarteret av andre omgang. Det er på det nivået vi må ligge for å slå Spania, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

I morgen venter en ny kamp i Ulsteinvik, denne gang mot Frankrike.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2