GIR IKKE OPP: – Jeg har ikke helt gitt opp, sa Jelena Isinbajeva etter det russiske mesterskapet tidligere denne uken. Tilsammen har 67 russere søkt om individuell vurdering for å få delta i Rio-OL. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
GIR IKKE OPP: – Jeg har ikke helt gitt opp, sa Jelena Isinbajeva etter det russiske mesterskapet tidligere denne uken. Tilsammen har 67 russere søkt om individuell vurdering for å få delta i Rio-OL. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin Foto: Sergei Karpukhin

67 russiske friidrettsutøvere vil til Rio-OL

Den russiske sportsministeren, Vitalij Mutko, sier at interessen for å komme med til Rio-OL er stor blant russiske friidrettsutøvere.

Landet er i utgangspunktet utestengt fra deltakelse i lekene i Brasil, men det er åpnet for at det kan gis starttillatelse til enkeltutøvere som kan dokumentere at de fortjener OL-plass og ikke er en del av det gjennomkorrupte russiske antidopingsystemet.

– 67 utøvere har søkt om å bli individuelt vurdert for OL-start innen friidretten, kan Mutko fortelle. Disse utøverne har søkt Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om å få opphevet den suspensjonen som hviler over alle russiske friidrettsutøvere.

De utøverne som nå søker om å få delta på friidrettsbanen i Rio skal også være forberedt på å fremme sakene sine for Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne hvis de ikke når fram.

Det virker lite trolig at IAAF kommer til å godkjenne på langt nær alle de russiske utøverne som har søkt, for tidligere har IAAF sagt at det kan gjøres unntak for russere som oppholder seg i utlandet og som derfor ikke er en del av det russiske antidopingsystemet.

Samtidig gjentar stavdronningen Jelena Isinbajeva sin kritikk mot den beslutningen som er tatt av IAAF. Hun mener den kollektive straffen alle russiske utøvere er ilagt, er svært urettferdig og hindrer rene utøvere å stille i OL. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2