Mye folk og fint vær på Ekebergsletta under Norway Cup. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Mye folk og fint vær på Ekebergsletta under Norway Cup. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Oslo vil ha OL-skiskyting på Ekebergsletta

Tror det vil gi spektakulære bilder og mye publikum.

Byrådet i Oslo presenterte i dag planer for hvordan de vil arrangere OL i Oslo i 2022 med arbeidstittelen «Games in the city».

Groruddalen som område ønskes å bygges ut for å huse de mange øvelsene.

Men den største overraskelsen var planene om å avholde skiskyting på Ekebergsletta, som er mest kjent for fotball og Norway Cup.

- Hvis vi får det til vil vi ha skiskyting der. Det vil bli noen spektakulære bilder og vi vil få vist frem byen vår. Vi kunne fått 100 000, kanskje 200 000 tilskuere, hvis vi ønsket det. Det er noen utfordringer knyttet til det, men det er kanskje det mest spektakulære, sa etatsjef Eli Grimsby på TV 2 Sport.

Når det gjelder de alpint, er det ikke avgjort om det blir Kvitfjell/Hafjell eller Norefjell. Førstnevnte er det etablerte, men vil gå videre med vurdering av Norefjell.

Det vil bli noen spektakulære bilder og vi vil få vist frem byen vår.

Det ble presentert to konsepter fredag. Det skal velges ett, som skal anbefales for bystyret i mai.

I forbindelse med stortingsvalget neste år vil Oslo holde en rådgivende folkeavstemning om en OL-søknad.

Planene er basert på en triangel mellom Holmenkollen, sentrumsområdet og Groruddalen. Førstnevnte skal stå for de nordiske grenene, mens medaljeseremonier og folkefest skal være i sentrum. I Groruddalen må det bygges ishaller, deltakerlandsbyer og infrastruktur.

– Vi tenker først og fremst byutvikling når vi ser for oss å ta med Groruddalen i OL-planene. En slik anledning gjør det mulig å kunne knytte nord og sør i dalen sammen. Der store områder i dag er preget av industri, kan et arrangement som dette skape nye grønt områder og varige endringer, sier Elvestuen til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2