Murray cruiset til semifinalen

Og Serena Williams knuste Caroline Wozniacki.

Murray (Foto: CARL COURT/Afp)
Murray (Foto: CARL COURT/Afp)

Murray gjorde jobben med prins William og hertuginne Catherine av Cambridge til stede på centercourten. Skotten har tidligere sagt at han blir nervøs med kongelige på tribunen, men mot Almagro var han fullt konsentrert.

Imponerte hjemmepublikummet
– Det er alltid fint å kunne spille foran kongelige. De kom et par ganger under Wimbledon også, men i dag taklet jeg det nok litt bedre enn de første gangene, sa Murray etter seieren.

– Det utgjør en stor forskjell å spille foran eget hjemmepublikum. Det legger litt ekstra press på deg, men det hjelper deg også til å spille bedre, sa britenes store tennishåp om hjemmebanefordelen.

William (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
William (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

Med presise serverer skaffet Murray et tidlig overtak. Før annet sett måtte Almagro få sjekket en vond høyreskulder. Smertene virket å plage spanjolen stort. Etter hvert ble han så frustrert og sint at han kastet tennisracketen i bakken da Murray brøt serven hans.

Murray møter verdenstoer Novak Djokovic i semifinalen. Sistnevnte tok seg videre med seier 6-1, 7-5 mot franske Jo-Wilfried Tsonga.

Williams videre
På kvinnesiden viste Serena Williams imponerende spill mot danske Caroline Wozniacki.

Selv om Wozniacki har levert god tennis i sine tre første OL-kamper, var hun sjanseløs mot Williams. Amerikaneren satte 22-åringen konstant under press med kraftfulle slag og gjorde unna første sett på 28 minutter.

Williams (Foto: MARTIN BERNETTI/Afp)
Williams (Foto: MARTIN BERNETTI/Afp)

Wozniacki ble tydelig satt ut av spill. Selv ikke på egne server klarte den tidligere verdenseneren å presse sin overlegne motstander.

Publikum hadde sympati for dansken etter det brutale møte med Williams. Da hun utlignet til 1-1 i annet sett, og senere reduserte til 2-4 og 3-5, jublet tilskuerne på centercourten ellevilt.

Wozniacki har ikke vært alene om å få bank av Williams i OL. Onsdag slo den ferske Wimbledon-mesteren til med 6-1, 6-0 mot Vera Zvonareva.

Williams møter førsteseedede Viktoria Azarenka fra Hviterussland i semifinalen. Sistnevnte vant 6-4, 7-5 over tyske Angelique Kerber torsdag

(©NTB)