VIL TIL OL: Thomas Morgenstern la ut dette bildet på Twitter torsdag. Foto: twitter.com/MorgensternT
VIL TIL OL: Thomas Morgenstern la ut dette bildet på Twitter torsdag. Foto: twitter.com/MorgensternT

Morgenstern vil gjøre alt for å nå OL

Thomas Morgenstern (27) vil gjøre alt i sin makt for å bli friskmeldt til OL i Sotsji.

– Selvsagt tenkte jeg tanken på at karrieren kunne være over, meg jeg ønsker ikke å avslutte karrieren med et fall. Jeg håper å bli friskmeldt slik at jeg kan reise til OL. Det handler ikke om gull, sølv eller bronse. Det er så enkelt at det er noe spesielt å være med på, sa 27-åringen på en pressekonferanse torsdag.

27-åringen ble fraktet til sykehuset i Salzburg etter et stygt fall i skiflygingsbakken i Bad Mitterndorf 10. januar.

Der ventet intensiv behandling for hode-, hjerne og lungeskader. Morgenstern vippet rundt og landet med hodet og ryggen først.

– Jeg har sett fallet én gang. Det var nok. Det handlet om å vite hva som skjedde og hvordan du kan minimalisere risikoen for at det kan skje igjen ved hjelp av ulike teknikker, sa Morgenstern.

I disse dager er han under rehabilitering i et senter i Klagenfurt. Morgenstern sier at han vil forberede seg mot OL sammen med treneren Heinz Kuttin. Hopperen er tilbake i lett trening.

Landslagstrener Alexander Pointner har sagt at han vil holde en plass åpen for Morgenstern til OL. Det østerrikske hopplaget blir tatt ut mandag, og den første konkurransen er normalbakkerennet søndag 9. februar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2