«Kannibalen» tok medalje i sjette OL på rad

Armin Zöggeler (40) sikret bronse, men sølvvinner Albert Demtsjenko (42) ble tidenes eldste medaljevinner i vinter-OL.

GAMLEGUTTER MED KREFTER I KROPPEN: Albert Demtsjenko (til venstre) og Armin Zöggeler (til høyre) løfter gullvinner Felix Loch. Foto: AP Photo/Michael Sohn
GAMLEGUTTER MED KREFTER I KROPPEN: Albert Demtsjenko (til venstre) og Armin Zöggeler (til høyre) løfter gullvinner Felix Loch. Foto: AP Photo/Michael Sohn

Felix Loch forsvarte OL-gullet i aking foran to veteraner som skrev idrettshistorie. Albert Demtsjenko tok sølv og Armin Zöggeler, populært kalt «Kannibalen», tok bronse.

Loch ble hårfint slått av hjemmefavoritten Demtsjenko i første omgang, men han tok ledelsen i neste nedfart og ga den aldri fra seg. Til sist vant han overlegent med nesten et halvt sekund.

42-årige Demtsjenko (født 7. november 1971) overrasket stort med klar sølvplass. Russeren er den eldste individuelle medaljevinner i vinter-OLs historie.

Italienske Zöggeler på tredjeplass ble slått med godt over sekundet av Loch, men han tok medalje i sjette OL på rad. Han startet med bronse i Lillehammer-lekene i 1994 og har fulgt opp med sølv i Nagano, gull i Salt Lake City, gull i Torino, bronse i Vancouver og ny bronse i Sotsji.

Til sammen består samlingen nå av to gull, sølv og tre bronse.

Norge sendte tre akere til lekene, og de hevdet seg brukbart. Lørdag kjørte de helt jevnt, og både etter første og annen omgang lå nordmennene som perler på en snor på plassene 18 til 20. Søndag ble de splittet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2