Idrettsminister Ajay Maken (beige skjorte) lover trenerjobber til indiske utøvere som returnerer med medalje.  (Foto: SAJJAD HUSSAIN/Afp)
Idrettsminister Ajay Maken (beige skjorte) lover trenerjobber til indiske utøvere som returnerer med medalje. (Foto: SAJJAD HUSSAIN/Afp)

India fortsetter å motivere – lover trenerjobber til medaljevinnere

Det indiske idrettsdepartementet har lovet trenerjobber på regjeringens lønningsliste til alle utøvere som returnerer med en medalje fra OL.

Tidligere kunne The Sahara Group avsløre at de vil gi fem kilo gull til alle indiske utøvere som vinner en øvelse.

Idrettsminister Ajay Maken, som er i London for å overvære sommerlekene, går nå ut i indiske medier og sier det vil være ledige stillinger til utøvere i sentre spredt over hele landet.

– Rundt 400 trenerjobber vil være ledige på ulike sentre, og utøverne (som tar medalje) kan lett bli engasjert der, bekreftet en talsmann for idrettsdepartementet fredag.

– Vi jobber med å få alle detaljene på plass, og det vil komme en offentlig kunngjøring om ordningen snart, la han til.

Les også: Får fem kilo gull hvis de kommer øverst på pallen

Det kan være gode nyheter for Indias olympiske utøvere, som stort sett kommer fra beskjedne kår og lever livet på samfunnets skyggeside – i sterk kontrast til berømmelsen og rikdommen som tilbys landets cricketspillere.

Nylig ble indiske idrettsmyndigheter kritisert da det ble kjent at Santhi Soundarajan, en utøver som ble fratatt en sølvmedalje fra det asiatiske mesterskapet da hun feilet i en kjønnstest, jobber for luselønn hos en mursteinsprodusent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2