Hilde OL-vraket: – Har det tøft nå

Daniel André Tande (19) snappet den siste OL-billetten foran Tom Hilde.

– Jeg har fått til de endringene jeg har prøvd på, så får det være opp til dem som bestemmer, sa Hilde etter 8. plassen.

Tande slo Hilde med 11,5 poeng og ble nummer seks. Avgjørelsen ble at snart 20 år gamle Tande fikk den siste OL-plassen. Anders Bardal, Anders Jacobsen, Rune Velta og Anders Fannemel er resten av OL-laget.

– Jeg har det tøft nå, sa en beveget Hilde (26) til TV 2 etterpå.

– Jeg har alltid troen. Det er sikkert derfor jeg blir veldig skuffet.

– Hva snakket dere om i bua etterpå?

– At jeg rett og slett ikke hopper godt nok til å komme til OL. At det er en annen som hopper bedre. Det er ikke urettferdig. Valget er helt fair. Hadde jeg stått i Daniels sko, ville det vært urettferdig om jeg hadde fått plassen, sier Hilde.

Han er ærlig på at motivasjonen har fått en knekk, men at han nok snart er klar for å hoppe igjen.

– Tande var bedre enn Hilde

Landslagstrener Alexander Stöckl var før NM klar på at Tom Hilde har et større potensial enn Tande og at plasseringene i NM ikke nødvendigvis ville være utslagsgivende.

Tom Hilde bre vraket til OL.
Tom Hilde bre vraket til OL.

– Det ble vanskelig. Jeg håpet i det lengste at Tom ville løfte seg, men det klarte han ikke. Derfor ble det Tande. Han var bedre enn Hilde denne gangen, selv om han var plaget med hoften, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

– Egentlig ikke så vanskelig å vente på svaret, for jeg har ikke tenkt så mye på det. Men det var en veldig hyggelig beskjed å få, sa Tande til NTB.

Mer innhold fra TV 2