MORGANELLA: Får sympati fra Sør Korea (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
MORGANELLA: Får sympati fra Sør Korea (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Får sympati etter rasismehets

Sørkoreanske nettbrukere har uttrykt sympati etter at Michel Morganella ble sendt hjem fra OL på grunn av rasistisk ytring mot Sør-Koreas spillere.

Fotballspilleren tålte dårlig å tape 1-2 for Sør-Korea i OL-turneringen søndag. Etter kampen tvitret han en hatefull melding om motstanderen med et rasistisk skjellsord.

– Han har diskriminert, fornærmet og krenket verdigheten til det sørkoreanske laget og folket, sa den sveitsiske delegasjonslederen Gian Gilli etter at det ble bestemt at Morganella skulle sendes hjem.

Palermo-spillerens melding inneholdt et løfte om å «banke» og «brenne» koreanerne, samt at han kalte dem en gjeng «trisos», et krenkende fransk slangord om mennesker med Downs syndrom.

Les også: Kastet ut av OL etter rasismehets

– Unødvendig
Likevel tok flere sørkoreanere Morganellas side etter utelukkelsen av sveitseren. De mente han ble provosert hardt av sørkoreanske internettbrukere via blant annet Facebook i forkant av twittermeldingen. Det skal ha vært 23-åringens spill under kampen som høstet grov kritikk.

– Vi hadde allerede vunnet kampen, så vi kunne ha ignorert ham. Men noen måtte bare besøke Facebook-siden hans og skrive (nedlatende) om foreldrene hans. Jeg ville selv blitt sint. Det var unødvendig å ødelegge den unge spillerens OL, heter det i en av støttekommentarene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2