Dette er de norske medaljevinnerne fra London OL 2012

OL i London 2012 er over. Dette er medaljene som ble hjem til Norge.

medaljevinnere
medaljevinnere
BRONSEMEDALJE: Alexander Kristoff sørget for Norges første medalje da han tok bronse i landeveisrittet.  (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
BRONSEMEDALJE: Alexander Kristoff sørget for Norges første medalje da han tok bronse i landeveisrittet. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
SØLVMEDALJE: Bartosz Piasecki kjempet seg tappert til finalen i fekting. Det endte med tap, men nordmannen ga det norske folk spenning til siste slutt.  (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)
SØLVMEDALJE: Bartosz Piasecki kjempet seg tappert til finalen i fekting. Det endte med tap, men nordmannen ga det norske folk spenning til siste slutt. (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)
GULLMEDALJE: Eirik Verås Larsen tok Norges første gull i OL. Padleren viste muskler i finaleheatet og vant over kanaderen Adam van Koeverden.  (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
GULLMEDALJE: Eirik Verås Larsen tok Norges første gull i OL. Padleren viste muskler i finaleheatet og vant over kanaderen Adam van Koeverden. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
GULLMEDALJE: De norske håndballjentene var favoritter før årets sommerleker. De måtte derimot kjempe hardt for en plass i finalen, men klarte til slutt å forsvare OL gullet fra Beijing.  (Foto: CATHAL MCNAUGHTON/Reuters)
GULLMEDALJE: De norske håndballjentene var favoritter før årets sommerleker. De måtte derimot kjempe hardt for en plass i finalen, men klarte til slutt å forsvare OL gullet fra Beijing. (Foto: CATHAL MCNAUGHTON/Reuters)

Årets OL er over, og det ble ikke like mange medaljer som kanskje var forventet. For fire år siden, i Beijing, fikk Norge med seg tre gull, fem sølv og en bronsemedalje. Fra London drar de hjem med mindre metall i bagasjen. I år ble det to gull, ett sølv og en bronsemedalje. Man må tilbake til OL i Los Angeles i 1984 for å finne en svakere innsats. Da ble det ett gull til maratonløperen Grete Waitz, ett sølv til syklisten Dag Otto Lauritzen og en