UTE AV OL: Rogalendingen Amund Gismervik klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen på 10 meter stup.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
UTE AV OL: Rogalendingen Amund Gismervik klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen på 10 meter stup. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Den norske stuperen slått ut av OL

Stuperen Amund Gismervik fra Stavanger klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i ti meter tårnstup. Han endte på 24.-plass av de 32 stuperne i kvalifiseringen.

Norges OL-håp om medalje i stuping er over etter at Amund Gismervik ikke klarte å kvalifisere seg til semifinalen.

– Jeg var uheldig med det fjerde stupet mitt. Da tok jeg i litt for mye og ble litt for ivrig. Dermed gikk jeg litt over, og det er litt ergerlig at det skulle skje i det enkleste stupet mitt, sa Gismervik til NTB etter at han måtte innse at OL var over for hans del.

Den unge norske stuperen fikk 401,55 poeng, og det var snaue 38 poeng for lite til å gå videre.

Les også: Gråtkvalt Angelsen ute av OL

Det var, som sagt, det fjerde stupet som ødela for Gismervik. Han fikk ikke til en reversert to og en halv molberger, som regnes for å være det letteste stupet han gjør.

– I sommer gjorde han tre og en halv molberger i reversering. Men han var uheldig og gjorde et voldsomt mageplask med dette stupet. Da bestemte vi oss for å forandre til to og en halv molberger, som han har gjort veldig bra siden, men i dag klaffet det ikke, sa trener Frank Johnsen.

– Det er ikke godt å si hvorfor han ikke fikk til dette stupet i kveld, men for å se på det positive, så gjorde han fire veldig gode stup i denne konkurransen, så det er ingen grunn til å henge med hodet, selv om han ikke nådde semifinalen, sa treneren videre. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2