Yannick Agnel (Foto: ODD ANDERSEN/Afp)
Yannick Agnel (Foto: ODD ANDERSEN/Afp)

Agnel knuste Lochte i superfinalen

Yannick Agnel tuktet Ryan Lochte for annen gang på et døgn da han fosset inn til OL-gull på 200 meter fri mandag.

Agnel leverte en uimotståelig ankeretappe da Frankrike vant 4 x 100 meter fri i duell med amerikanerne søndag. Han passerte Lochte på den siste lengden og tok en klar seier på 1.43,14.

Mandag utklasset han konkurrentene i en av mesterskapets mest stjernetunge finaler. Lochte, som var spådd en mektig medaljefangst i lekene, ble bare nummer fire etter å ha sett franskmannen fosse fra de andre tidlig.

– Jeg ventet ikke den tiden. Jeg hadde en plan i hodet, men dette overgår både mine håp og forventninger. Målet var å starte raskt, skaffe en ledelse og prøve å holde den, sa Agnel.

Park Tae-hwan fra Sør-Korea og Sun Yang fra Kina slo inn akkurat likt til 1.44,93 og delte sølvet. De var slått av franskmannen med 1,79 sekund, men la Lochte 11 hundredeler bak seg.

Les også:Lochte slått av 16-årig jente

– Han er en stor svømmer, ingen tvil om det. Han er rask, det viste han både i går og i dag. Selv ga jeg alt, men det var bare ikke der, sa Lochte.

Om Lochte sviktet, fikk USA oppreisning da det 17-årige stjerneskuddet Missy Franklin tok sitt første OL-gull da hun nedkjempet konkurrentene på 100 meter rygg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2