OL-toget har trolig gått for Ingrid Egner

Svenske Anna Laurell fikk mandag såkalt «wild card» for å delta i bokseturneringen i London-OL, men i Norges Bokseforbund har man ikke hørt noe om Ingrid Egner.

Den norske jenta var blant de åtte beste i VM i Kina, som også var OL-kvalifisering, men i og med at det er kvoteregler som gjelder for de ulike kontinentene, kom ikke den norske jenta med i 60 kiloklassen.

– Vi i Norges Bokseforbund har sendt brev til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) med spørsmål om å få en såkalt «friplass» i OL-turneringen for Egner, men vi har ikke fått noe svar, så det tyder på at OL-toget er gått, sier Oddvar Ervik i bokseforbundet til NTB.

Han legger ikke skjul på at systemet er urettferdig, for det kommer med boksere fra kontinenter som er klart dårligere enn Egner, men det kan ikke Norges Bokseforbund gjøre noe med.

Svenske Laurell, som tidligere er verdensmester to ganger, skal bokse i 75 kiloklassen. Hun fikk bronse i VM, og det ble sett på som litt av en skandale at hun i utgangspunktet ikke kom med i OL.

– I og med at boksing for kvinner er med i OL for første gang, mener vi i Norges Bokseforbund at de beste bokserne absolutt bør være med. I og med at Ingrid (Egner) var blant de åtte beste i VM, burde hun være god nok, men AIBA følger tydeligvis sine regler, og dermed blir det etter all sannsynlighet ingen norske boksere i årets OL-turnering, sier Ervik.

Ved siden av Ingrid Egner (60 kg) forsøkte også Lotte Lien (75 kg) og Marielle V. Hansen (54 kg) å kvalifisere seg for OL, men heller ikke de lyktes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2