OL-plassen glapp for Tyskland

Tyskland mislyktes i kvalifiseringen på hjemmebane og får ikke delta i ishockeyturneringen i Sotsji-OL neste år. Østerrike tok plassen i stedet.

Tyskland måtte vinne i ordinær tid da lagene møttes i siste runde søndag, men greide å få inn 3-2-målet først i forlengningen. 1-2-tapet for Italia fredag ble fatalt for tyskerne, som endte poenget bak Østerrike.

Det er første gang Tyskland er uten ishockeylag for menn i et vinter-OL landet deltar i. På forhånd trodde alle at det ville bli en formalitet å kvittere ut den 20. OL-billetten.

– Dette er en stor skuffelse og svært skadelig for tysk ishockeys rykte, for OL er den største scene vi kan vise oss fram på, sa NHL-proffen Christian Ehrhoff, som fulgte kampen på nett fra Nord-Amerika.

Tyskland var klart best i kampen mot Østerrike, men to ledermål ble utlignet. Først 2.34 minutter ut i forlengningen avgjorde Patrick Reimer, og da hadde østerrikerne allerede begynt å feire OL-billetten.

Det var ikke eneste overraskelse i OL-kvalifiseringsturneringene denne helgen. Slovenia var bare tredjeseedet i sin gruppe, men Sotsji-billetten var klar allerede lørdag, etter seirer over Hviterussland og vertslandet Danmark. Søndag satte slovenerne punktum med 6-1 over Ukraina. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2