OL i fare for Hushovd

Nedturene fortsetter for Thor Hushovd. Lørdag brøt 34-åringen etapperittet Tour de Pologne, og det er høyst usikkert om 2010-verdensmesteren kan delta i OL.

Ifølge BMC-laget hans sto Hushovd av det polske etapperittet før lørdagens etappe startet. Rittet avsluttes først mandag. Ikke på en eneste av de foregående fire etappene har grimstadmannen hengt med hovedfeltet til mål.

– Vi avventer situasjonen hans og tar en avgjørelse mandag, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til NTB.

OL-fellesstarten i London går 28. juli – om nøyaktig to uker. Hushovd er tatt ut i den norske firemannstroppen sammen med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

Nå tyder mye på at Norge må klare seg uten Hushovd. Reserver er Vegard Stake Laengen og Gabriel Rasch, som begge sykler videre i Tour de Pologne sammen med Nordhaug og Kristoff.

– De er begge blitt bedt om å ta sine roller på alvor og forberede seg skikkelig til en eventuell OL-start. Ting kan skje med de øvrige tre OL-rytterne våre også, sa Kjærgaard så sent som torsdag. Da var sportssjefen bekymringsfri på Hushovds vegne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2