OL: Falske brev skapte terrorfrykt

Flere nasjonale OL-komiteer, deriblant den norske, bekreftet onsdag å ha mottatt terrortrusler i forkant av Sotsji-lekene. Brevene anses som «falske», men skapte frykt og forvirring.

– Det er dessverre sant. Vi har mottatt brev på russisk og engelsk, hvor den ungarske delegasjonen blir truet med bombeangrep. De skrev også at vi heller burde bli hjemme, sa generalsekretær Bence Szabo i Ungars OL-komité.

Brevene ble videresendt til arrangørkomiteen og IOK (Den internasjonale olympiske komité), som kunne forsikre at truslene var falske og sendt fra én person.

– Både IOK og arrangørkomiteen i Sotsji har offisielt erklært at trusselen ikke er reell. Denne personen har sendt alle mulige slags meldinger til mange medlemmer av OL-familien, sa Zsigmond Nagy, direktør for internasjonale forbindelser i Ungarns OL-komité.

Også en rekke andre OL-komiteer bekreftet å ha mottatt trusselbrev.

– Det er en falsk epost fra en avsender i Israel som har vært aktiv med trusler i flere år. Den er sjekket, for den kom for to dager siden. Vi fikk den også, sa Wolfgang Eichler, talsmann for den østerrikske komiteen, til nyhetsbyrået APA. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2